Vrhunska notranja vrata - Markelj

Tako notranja vrata, vhodna vrata in zunanja vrata izdelujemo izključno po naročilu oziroma po meri, prilagajamo se vašim željam in potrebam.
Vrata izdelujemo iz kvalitetnih materialov in dodatkov, ki omogočajo daljšo življenjsko dobo vrat.

vrata po naročilu

Tako notranja vrata, kot tudi vhodna vrata izdelujemo izključno po naročilu oziroma po meri.

Vsa notranja vrata in podboji so v osnovi izdelani iz vlaknenih plošč, ki so neprimerljivo boljša izbira od iverice – so bolj odporna na udarce in vlago. Izbirate lahko med različnimi vrstami izdelave vrat: masivna vrata, furnirana vrata, vrata z dodatki stekla, kovine oziroma inox-a, lahko pa izdelamo vrata, ki so v kombinaciji furnirja in barve. Nasadila so lahko skrita ali vidna, vsa pa so 3D nastavljiva.

vrataslika2

izdelava notranjih vrat po naročilu

  • Velikih dimenzij do širine 150 cm in višine 300 cm
  • Možnost odpiranja v sredini podboja , možnost obratnega odpiranja
  • Zvočna, toplotna, požarna izolacija
  • Izdelava drsnih vrat v različnih izvedbah (karnisa, kaseta)
  • Izdelava pregradnih sten
  • Izdelava podstrešnih vrat

Za osnovo notranjih vrat uporabljamo MDF vlaknene plošče, ki so bistveno bolj kompaktne in kakovostne. Robovi notranjih vrat, podboja in oblog zaščitimo z masivnim nalimkom izbrane vrste, ki ima serijsko rahlo zaobljen rob R2mm – soft R. Vrata površinsko obdelamo z laki in olji v minimalno treh nanosih.

Najbolj prodajana notranja vrata na osnovi vlaknene plošče ali MDF, so zelo odporna na udore vlage. Dodatno so robovi zaščiteni z masivnim nalimkom, debeline 5 mm, ki so rahlo zaokrožene R2, in ob poškodbah omogočajo tudi obnavljanje – drugi proizvajalci običajno na robove lepijo tankoslojni furnir, ki ga po poškodbi ni mogoče dobro zakrpati. Poškodba zato običajno ostane vidna. MDF vlaknene plošče so sestavljene iz tankih lesenih vlaken, ki so med seboj dobro spojena in dolga več centimetrov. Iverne plošče so sestavljene iz odpadnih celuloznih lesov, ki jih zdrobijo na do 8 mm dolge sekance, nato pa jih spojijo. Notranjih vrat na osnovi iverne plošče zaradi nekakovostne osnove ne izdelujemo, tudi razlika v vrednosti med iverno in vlakneno osnovo je minimalna, kakovost in vzdržljivost pa sta neprimerljivi.

Enostavnejša  masivna vrata so izdelana iz masivne osnove, mizarske plošče, oblepljena z masivnimi nalimkom in tankim slojem furnirja. V samem jedru vrat podboja in oblog se uporablja cenejši masiven les kot na samem površju, kjer se običajno uporablja žlahtne vrste lesa. Taka notranja vrata so primerna za v kletne prostore stanovanjskih hiš ali za tiste, ki želite biti popolnoma prepričani v trdnost in trajnost izdelka.

V celoti izdelana masivna notranja vrata iz želene vrste lesa, so izredno kakovostna in obstojna, omogočajo popravila na vsakem predelu, ne le na robovih. Vratna krila lepimo po sistemu lepljenja slojnega masivnega lesa, kar prepreči deformacije vratnih kril – to omogoča tesno prileganje tesnilu tudi leta po vgradnji. Popolnoma masivna notranja vrata največkrat vgrajujemo v spomeniško zaščitene objekte, kot to določa varstvo kulturne dediščine. Primerne so tudi za kletne prostore in vinske kleti, kjer je uporaba kakovostnega lesa nujna

izdelava notranjih vrat

Tečaji, nasadila in ključavnice:

Na vratno krilo vgrajujemo tri pare nasadil. V osnovi za notranja vrata uporabljamo klasična nasadila, ki so tako v vrata kot v podboj vijačena v dveh stičnih točkah, kar onemogoča povešanje krila oziroma zvračanje nasadila. Nasadila so enostavna za nastavljanje s pomočjo triosne regulacije, ne povzročajo hrupa in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Prav tako uporabljamo skrita nasadila istih specifikacij. V vsa naša vrata serijsko vgrajujemo magnetno ključavnico, saj ne povzroča hrupa in onemogoča »loputanje«.

Podboji za notranja vrata

NOTRANJA VRATA PO VAŠIH MERAH

Iščete prava vrata za vas? Individualen pristop in strokovno svetovanje, kvalitetni materiali in natančnost izvedbe. Zaupajte nam svoje želje.

NOTRANJA VRATA PO VAŠIH MERAH

Iščete prava vrata za vas? Individualen pristop in strokovno svetovanje, kvalitetni materiali in natančnost izvedbe. Zaupajte nam svoje želje.

Notranja vrata
4.8124

Mnenja strank o našem delu

Za podjetje Markelj smo se odločili po fotografijah izdelkov na njihovem Facebook profilu. Pri delu so prilagodljivi in z veseljem ugodijo stranki. Na podlagi svetovanja smo se odločili za drug tip notranjih vrat in nam ni žal. Za seboj po montaži tudi pospravijo, kar ne morem reči za vse obrtnike.
Dejan | Žiri