Notranja vrata - Mizarstvo Markelj

Tako notranja vrata, kot tudi vhodna vrata izdelujemo izključno po naročilu oziroma po meri. Prilagajamo se željam kupcev in njihovim potrebam. Možne so vse kombinacije: furnir, masiva, inox, laminati, različni furnirji v kombinaciji itd. Vsa notranja vrata in podboji so v osnovi izdelani iz vlaknenih plošč, ki so neprimerljivo boljše od iverice – so odporne na udarce in vlago. 

vrata po naročilu

Tako notranja vrata, kot tudi vhodna vrata izdelujemo izključno po naročilu oziroma po meri. Prilagajamo se željam kupcev in njihovim potrebam. Možne so vse kombinacije: furnir, masiva, inox, laminati, različni furnirji v kombinaciji itd. Vsa notranja vrata in podboji so v osnovi izdelani iz vlaknenih plošč, ki so neprimerljivo boljše od iverice – so odporne na udarce in vlago. V kolikor to ne zadošča vašim potrebam, izdelamo podboje in vrata iz masivnega smrekovega lesa (mizarske plošče) in jih naknadno oplemenitimo z izbrano vrsto – barvo. Nasadila so lahko skrita ali vidna in so 3D nastavljiva. Površinsko jih obdelamo z lakom ali olji. Robovi notranjih vrat, podboja in oblog so masivni, običajno rahlo zaokroženi, kar pomeni, da pri manjših poškodbah ni potrebno večje popravilo, kot se dogaja pri furniranih robovih.

vrataslika2

izdelava vrat po naročilu

  • Velikih dimenzij do širine 150 cm in višine 300 cm
  • Možnost odpiranja v sredini podboja , možnost obratnega odpiranja
  • Zvočna, toplotna, požarna izolacija
  • Izdelava drsnih vrat
  • Izdelava pregradnih sten
  • Izdelava mansardnih vrat

Cenik notranjih vrat

V osnovi za notranja vrata uporabljamo MDF vlakneno ploščo, ki je bistveno bolj kompaktna in kakovostna kot iverica. Na vseh robovih nalepimo masivne nalepke izbrane vrste, ki imajo serijsko rahlo zaobljen rob R2mm – soft R. Vrata površinsko obdelujemo z laki in olji v minimalno treh nanosih. Možnost izdelave na osnovi masivnega lesa!

Najbolj prodajana notranja vrata na osnovi vlaknene plošče ali MDF, so zelo odporna na udore vlage. Dodatno pa so na robovih nalepljene masivne nalepke, debeline 5 mm, ki so rahlo zaokrožene R2, in ob poškodbah omogočajo tudi obnavljanje – proizvajalci običajno na robovih lepijo tankoslojni furnir, ki ga po poškodbi ni mogoče dobro zakrpati. Poškodba zato običajno ostane vidna. Notranja vrata na osnovi MDF so bistveno bolj kakovostna in obstojna od notranjih vrat na osnovi iverne plošče. MDF vlaknene plošče so sestavljene iz tankih lesenih vlaken, ki so med seboj dobro spojena in dolga več centimetrov. Iverne plošče pa so sestavljene iz odpadnih celuloznih lesov, ki jih zdrobijo na do 8 mm dolge sekance, nato pa jih spojijo. Notranjih vrat na osnovi iverne plošče zaradi nekakovostne osnove ne izdelujemo, tudi razlika v ceni med iverno in vlakneno osnovo je minimalna, kakovost in vzdržljivost pa sta neprimerljivi.

Masivna osnova notranjih vrat, izdelana iz mizarske plošče, oblepljena z masivnimi nalepkami in tankim slojem furnirja, je bistveno cenejša od povsem masivne različice. V samem jedru vrat podboja in oblog se namreč uporablja cenejši masiven les, kot na samem površju, kjer se običajno uporablja žlahtne vrste lesa. Taka notranja vrata so primerna za vgradnje v kletne prostore stanovanjskih hiš ali pa za tiste, ki želite biti popolnoma prepričani v trdnost in trajnost izdelka. Prednost notranjih vrat na osnovi masivnega lesa, je tudi zelo majhna vsebnost sečninsko formaldehidnega lepila, ki naj bi bil zdravju neprimeren. Z uporabo masivnih podbojev se vrednost tega lepila zmanjša na minimum (v ostalih notranjih vratih na osnovi vlaknene plošče – MDF ali iverice, je lastnost sečninsko formaldehidnega lepila, povezovanje med delci oziroma lesnimi vlakni).

V celoti izdelana masivna notranja vrata, iz želene vrste lesa, so izredno kakovostna in obstojna, omogočajo popravila na vsakem predelu, ne le robovih. Vratna krila lepimo po sistemu lepljenja slojnega masivnega lesa, kar prepreči deformacije vratnih kril – to omogoča tesno prileganje tesnilu tudi leta po vgradnji. Popolnoma masivna notranja vrata največkrat vgrajujemo v spomeniško zaščitene objekte, kot to določa zakonodaja. Primerne so tudi za kletne prostore in vinske kleti, kjer je uporaba kakovostnega lesa nujna.

vrata-slika-2

Tečaji, nasadila in ključavnice: V osnovi za notranja vrata uporabljamo klasična nasadila, ki so tako v vrata kot v podboj vijačena v dveh stičnih točkah, kar onemogoča zvračanje. Nasadila so enostavna za nastavljanje s pomočjo triosne regulacije. Ne povzročajo hrupa in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Prav tako uporabljamo skrita nasadila istih specifikacij. V vsa naša vrata serijsko vgrajujemo magnetno ključavnico, saj ne povzroča hrupa in onemogoča »loputanje« .

Specifikacije podbojev

Ponujamo pa tudi preplastitev podboja; ekonomično, funkcionalno in estetsko prenovo kovinskega podboja.

NOTRANJA VRATA PO VAŠIH MERAH

Iščete prava vrata za vas? Individualen pristop in strokovno svetovanje, kvalitetni materiali in natančnost izvedbe. Zaupajte nam svoje želje.

NOTRANJA VRATA PO VAŠIH MERAH

Iščete prava vrata za vas? Individualen pristop in strokovno svetovanje, kvalitetni materiali in natančnost izvedbe. Zaupajte nam svoje želje.