O podjetju - Mizarstvo Markelj

naša zgodba

Mizarstvo Markelj je družinsko podjetje, čigar korenine segajo v leto 1995. Ekipa Mizarstva trenutno šteje 15 redno in pogodbeno vezanih sodelavcev. Smo tim zanesljivih in odgovornih ljudi. S pomočjo tehnologije in naših izkušenj, bomo izpolnili vse vaše želje. Radi izdelujemo tehnično in oblikovalno dovršene izdelke, saj v njih vidimo ogromno izzivov oziroma novih izkušenj.

Verjamemo v našo prihodnost, soustvarimo jo skupaj in naj bo vaš košček doma naš ponos.

Ustanovitelj in direktor podjetja, Niko Markelj, se je odločil za samostojno pot, ki jo je pričel kar v kletnih prostorih stanovanjske hiše, kjer pa je bilo sprva zelo težko. Hitro pa se je začela kazati potreba po večjih proizvodnih prostorih, zato smo leta 2000 začeli graditi novo gospodarsko poslopje, v katerem imamo danes sodobne, numerično krmiljene stroje, ki nam omogočajo natančno in kakovostno delo.

NAŠA PRIHODNOST, H KATERI STRMIMO…

Želimo si postati eno najprepoznavnejših mizarskih podjetji, ki ga odlikujeta visoka mera profesionalnosti in kakovosti. Iščemo kontakte za povečanje izvoza na tuje trge. Na posameznih projektih, že sodelovali v tujih državah: Rusija, Moldavija, Nemčija, Avstrija, Hrvaška, Italija, Ukrajina.

Podjetje danes

2016

Kolektivu se pridruži arhitektka Anja Jemec, ki skrbi za vizualno podporo ter komunikacijo s strankami. Tega leta se prav tako posodobi proizvodnja z nakupom stroja za avtomatsko brušenje Biesse Levia 400 s katerim je priprava zahtevnih lakiranih površin še bolj kakovostna.

2015

Simon Štampar začne z aktivnim trženjem storitev na nemško govorečih trgih.

2014

V podjetju se opravijo porazdelitve del z odgovornostjo. V tem letu podjetje izvede tri nove redne zaposlitve, poveča obseg sodelovanja z zunanjimi sodelavci in skupaj šteje 15 redno in pogodbeno vezanih sodelavcev.

2013

Menjava širokotračnega brusilnega stroja z novim, ki omogoča natančnejše brušenje tankih materialov in lakov. Uspešno sinhronizirajo proizvodnjo s 3D modelirnim programom, opravijo nekaj nujnih logističnih posodobitev.

2012

Jernej prevzame področje trženja in razvoja, kot prodajalec se mu pridruži Jan Jurjevec.

2011

Nakup cnc stroja s štirimi osmi in ročno peto osjo ter miz, velikih dimenzij 480 cm x 135 cm.

2010

Izgradnja sodobnih lakirnih prosotrov in manjši del proizvodnjih. Sin Aleš nadaljuje šolanje na fakulteti za lesarstvo.

2009

Nakup računalniško krmiljenega rezkarja. Jernej prične obiskovati Visoko šolo za dizajn – smer notranja oprema. Glede na potrebe trga, se prvič razvije sistem vrat INLINE.

2008

Vse večje potrebe po kakovostnih mizarskih izdelkih, vodijo v nakup prvega računalniško krmiljenega stroja za razrez.

2007

Sin Jernej, kot perspektiven dijak, opravi praktičen del izobraževanja na Finskem, v mestu Lahti.

2003-2004

Zaposli prvega delavca.

1996-1997-2000

Prične z gradnjo gospodarskega objekta. Nakup preše za ploskovno stiskanje. Nakup prve formatne žage. V vlogi gospodarja sin Nikolaj mlajši.

1980-1982

Na domačiji zgradi prvi gater za razrez okroglega lesa. Zaradi stalnih težav pri smoljenju lesa, izdela prve poskuse krpanja s sistemom čolnička. Za sistem prejeme, s strani podjetja, več odlikovanj, danes pa se sistem množično uporablja v vseh lesnopredelovalnih obratih!

1975

V letih obnovi posest, dogradi prostore za kasnejši žagarski obrat - sicer pa je zaposlen v bližnjem obratu Jelovice kot vodja delavnice.

1964

Nikolaj Markelj starejši s soprogo Minko kupi posest Pr' Graparji – Hlavče Njive 10. Na tej lokaciji nas najdete tudi danes.

Začetki podjetja

sodelujemo z