Notranja vrata s steklom. Kakšni so trendi in cene? - Mizarstvo Markelj

Notranja vrata s steklom. Kakšni so trendi in cene?

Tokrat smo pod drobnogled vzeli, kje se gibljejo cene steklenih notranjih vrat ter kakšni so trendi pri izbiri in vgradnji notranjih vrat s steklom. Če ste ravno v fazi opremljanja oziroma prenove stanovanja, bodo te informacije o notranjih vratih s steklom prišle še kako prav.

S steklenimi vratnimi krili do svetlobe in lahkotnosti doma

Sodobni arhitekti dandanes vse pogosteje predvidevajo velike steklene površine, ki v stanovanje prinašajo veliko svetlobe. Se ob tem sprašujete, zakaj pa izbrati steklena vrata? Razlog je podoben. Nedvomno jih bomo izbrali takrat, ko želimo v prostor vnesti svetlobo. Steklena notranja vrata zaradi steklenega polnila, ki je lahko različno zastekljen, vnašajo v dom odprtost, a obenem ima še vedno vsak prostor svoj značaj.

Steklena notranja vrata pa so nepogrešljivi element predvsem pri lastnikih manjših stanovanj. Podobno kot velika panoramska okna optično povečajo prostor, tako je tudi z notranjimi steklenimi vrati. Notranja vrata s steklom so odlična izbira v manjših prostorih, saj se prostor zaradi dodatne svetlobe zdi večji. Odlično mesto notranjih vrat s steklom pa so tudi vstopne točke v prostore odprtega tipa, kot so dnevne sobe, jedilnice in kuhinje, in tako omogočajo širjenje svetlobe na hodnik ter obenem povečajo prostor.

Še ena prednost steklenih notranjih vrat – vpogled v drug prostor

Ne glede na to, ali opremljate stanovanje ali poslovne prostore, vam zastekljena notranja vrata pomagajo videti iz enega prostora v drugega. Steklo omogoča pogled skozi, kar je dobrodošlo zlasti v družinah z majhnimi otroki in poslovnih prostorih, ki so načrtovani kot večji skupni prostori. Steklena notranja vrata omogočijo zasebnost in pomagajo pri komunikaciji, saj še vedno lahko spremljate, kaj se dogaja v nasprotnem prostoru.

Kaj pa zvočna izolacija notranjih vrat s steklom?

Se sprašujete, ali steklena notranja vrata prepuščajo zvok? Ne, steklena površina v notranjih vratih ne prepušča zvoka. Ta lastnost stekla vam bo prišla še kako prav v prostorih, kot so dnevna soba ali soba za igrice, kjer so TV, domači kino ali zvočniki. Skupaj s steklenimi okni bodo steklena notranja vrata pomagala ustvariti zvočno izoliran prostor, kot nalašč glasnim navijačem ali strastnim gledalcem filmov. Pri opremljanju stanovanja se tako le spomnite na ta velik plus steklenih notranjih vrat.

Kakovost notranjih vrat s steklom je sorazmerna s ceno

Steklo prinaša k notranji opremi doma eleganco in sodoben videz, zato ga notranji oblikovalci pogosto uporabljajo pri prenovi starejših stanovanj. Vse pogosteje pa steklo notranjih vrat krasijo vzorci, ki jih steklarji natisnejo nanj. Cena notranjih vrat s steklom bo variirala od tistih cenejših, s (zelenim) steklom, minimalne obdelave, do tistih, trpežnejših, oblikovno in barvno dodelanih. Imejte v mislih možnosti peskanega stekla z nano premazi, ki onemogočajo sledi prstnih odtisov, ali oblikovanje detajlov s pomočjo laserja.

Si predstavljate steklena notranja vrata tudi v vašem domu? Vabljeni, da nas kontaktirate . Z veseljem vam bomo pomagali pri uresničitvi vaših želja s kvalitetnimi in estetsko dovršenimi notranjimi vrati.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.