Kdaj so bela notranja vrata najboljša izbira? - Mizarstvo Markelj

Kdaj so bela notranja vrata najboljša izbira?

Ste ravno v fazi prenove stanovanja ali gradite na novo in izbirate notranja vrata? So vam všeč bela notranja vrata, vendar vas skrbi, da bodo v prostoru videti preveč dolgočasno? S priznanimi mizarji iz Mizarstva Markelj, ki že več kot desetletje izdelujejo pohištvo po meri, smo se pogovarjali, kdaj so bela notranja vrata odlična izbira in kakšni slogi belih notranjih vrat so trenutno v trendu.

Bela notranja vrata – brezčasna klasika

Klasična bela notranja vrata so pogosta izbira takrat, ko si želimo preprost in minimalističen videz stanovanja ter obenem svetlejši prostor.

»Bela je klasika tudi pri oblikovanju notranje opreme. Ko izberemo bela notranja vrata, nam ta omogočajo, da z ostalimi detajli in kosi pohištva oblikujemo končno podobo stanovanja. Videz prostora tako ne rabimo prilagajati notranjim vratom, temveč lahko vsak prostor uredimo v svojem stilu in barvi. Prostor, kjer vgradimo bela notranja vrata, je navadno elegantnejšega videza, bolj preprostih in čistih linij ter obenem deluje brezčasno,« kar na začetku izpostavi ključne razloge za izbiro belih notranjih vrat Jernej Markelj, oblikovalec notranje opreme iz Mizarstva Markelj.

Dodaja še, da so bela notranja vrata najboljše izhodišče za opremljanje stanovanja, zato so pogosta izbira v stanovanjih za prodajo. Vgradnja belih notranjih vrat je smiselna tudi v ozkih in temnih hodnikih, kjer boste prostor navidezno povečali in vanj vnesli svetlobo.

Detajli, ki bela notranja vrata naredijo drugačna

Bela notranja vrata so kot nepopisan kos platna, ki omogočajo nešteto možnosti za ustvarjanje. Če se vam zdi bela barva dolgočasna izbira, ne pozabite, da jim s skrbno izbranimi detajli dodate popolnoma nov izgled. Vrata predstavljajo sorazmerno velik del površine v prostoru, zato tudi pri izbiri detajlov ne pozabite, da njihov videz pomembno vpliva na končen izgled prostora. Belo klasiko notranjih vrat lahko dopolnimo še z izbiro kljuke, površinsko vidnimi letnicami lesa, skritimi podboji ipd. »Bela notranja vrata lahko dobijo čist drug videz, če jih obdelamo tako, da je vidna tekstura lesa, ali pa z različnimi polnili ustvarimo rustikalni izgled. Takšna vrata so še vedno bela, vendar njihova ne gladka površina deluje elegantnejše, drugače, « opiše izgled nestandardno obdelanih belih notranjih vrat Markelj.

Možnosti o končnem izgledu notranjih vrat je ogromno, ne smemo pa pozabiti, da vrata pomembno prispevajo h končnemu videzu stanovanja. Izbiro barve in ostalih detajlov vrat zato nikar ne prepustite naključju. Za posvet se lahko obrnete tudi na dolgoletne ustvarjalce notranje opreme po meri iz Mizarstva Markelj in jim pišete na info@markelj.com.
 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.