Kupujete nova notranja vhodna vrata? Pred nakupom se ne pozabite vprašati tega - Mizarstvo Markelj

Kupujete nova notranja vhodna vrata? Pred nakupom se ne pozabite vprašati tega

Razmišljate o prenovi stanovanja, da bo njegov videz natančno takšen, kot si ga želite že dolgo? Še predno za izgled doma, kot ga sanjate, porabite veliko časa in denarja, preberite nekaj ključnih točk, ki smo jih v Mizarstvu Markelj tekom desetletij, kolikor ustvarjamo dovršene domove širom po Sloveniji in izven nje, skrbno zapisovali, da bi notranja vhodna vrata izbrali z obzirom na njihov izgled in prijeten občutek, ki ga ta vnesejo v vaš dom.

Rekli boste, »notranja vhodna vrata so le vrata. Ali niso vsa med seboj bolj ali manj enaka?«. Notranja vhodna vrata so prvi stik obiskovalcev z vašim domom, obenem pa morajo biti notranja vhodna vrata izdelana kvalitetno, da preženejo morebitne vlomilce. Naj vam v nadaljevanju podamo ključna dejstva, da notranja vhodna vrata ne prepuščate naključju.

Notranja vhodna vrata naj bodo v stilu celotnega stanovanja

Obnova stanovanja lahko hitro postane velik stroškovni zalogaj – o tem si ne gre zatiskati oči. A četudi je vaš proračun omejen, naj ne bodo notranja vhodna vrata kot tudi ostala notranja vrata zadnja na seznamu. Skrbno premišljena izbira vseh vrat v stanovanju bodo lepo dopolnila slog in izgled celotnega stanovanja, pa naj si bo v bloku, apartmaju, hotelu ali hiši. V nasprotnem primeru lahko šele, ko opremite celotno hišo, ugotovite, da ste pri ključni opremi stanovanja – notranjih vhodnih vratih – preveč varčevali in se vrata ne ujemajo s celotnim izgledom doma. Ni treba posebej poudarjati, da je občutek vašega doma ključen za vaše udobje, konec koncev tam preživite večino svojega časa. Naj bo to tehten razlog, da notranja vhodna vrata skrbno umestite s stilom celotnega stanovanja.

Iščete varna notranja vhodna vrata?

Na trgu je izbira notranjih vhodnih vrat velika. Da bi se lažje osredotočili na bistvo in izbrali popolna notranja vhodna vrata za v vaše stanovanje, se ne pozabite vprašati:

  • Naj izberem kvalitetna notranja vhodna vrata in jih naročim po meri pri priznanem mizarju?
  • Kakšen slog notranjih vhodnih vrat naj izberem?
  • Iz katerih materialov naj bodo notranja vhodna vrata, da bodo ta obenem protihrupna, varna in tudi ustreznega izgleda glede na celotno stanovanje?

 

Notranja vhodna vrata so kot vstopna točka, vendar naj bodo dostopna samo vam, vašim družinskim članom in gostom. Vsi varnostnimi elementi na notranjih vhodnih vratih delujejo protivlomno in skrbijo, da je vstop nepridipravom nemogoč. Ključni sestavni deli notranjih vhodnih vrat, ki skrbijo za varnost predvsem v blokovskih zgradbah, so:

  • debel in kompakten profil vhodnih vrat,
  • če želite skozi vrata spustiti nekaj svetlobe in nameravate vgraditi steklo, naj bo le-ta varnostni,
  • nasadila z varnostnimi zatiči,
  • kakovosten varnostni cilinder,
  • večtočkovna ključavnica,
  • varnostna rozeta,
  • varnost vhoda v stanovanje bloka lahko še nadgradite s čitalcem prstnih odtisov.

 

Kje najti protihrupna vhodna vrata za stanovanje?

Pri izbiri notranjih vhodnih vrat za stanovanje ne pozabite niti na hrup, saj si verjetno ne želite svojega zasebnega življenja deliti s sosedi. Za izdelavo protihrupnih vrat vam v Mizarstvu Markelj za njih izdamo tudi certifikat, s katerim potrjujemo, da so vhodna vrata izdelana iz izbranih materialov in po postopku, ki zagotavljajo maksimalno neprehodnost zvoka. Ko boste izbirali material notranjih vhodnih vrat v bloku, ne pozabite, da se dnevno na hodnikih sprehodi veliko število ljudi. V luči tega boste v blokih težko zasledili steklena vrata, vhodna vrata bodo le opremljena z kukalom, pisemsko režo in kovinsko tablico s priimkom stanovanja.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.